Cadre overtar Gaudalskraft

Cadre AS har inngått en åremålskontrakt om leie av Gaudalskraft i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Kraftverket som er på 7,3 GWh ble satt i drift i 2004.

Cadre AS har inngått en åremålskontrakt om leie av Gaudalskraft i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Kraftverket som er på 7,3 GWh ble satt i drift i 2004.

- Konkurransen om å få overta kraftverket var skarp. Det er derfor ekstra hyggelig at det var Cadre med sine norske investorer som vant frem, sier styreleder Per Steinar Huseby i Gaudalskraft i en kommentar. - Vi skal ha et solid samarbeid med grunneierne i mange år fremover og er takknemlige over at de valgte å inngå avtale med oss. Å velge samarbeidspartner for kraftverket sitt er kanskje den største avgjørelsen en grunneier tar – etter valg av ektefelle, og det er viktig at vi i Cadre er denne tilliten bevisst og gjør oss fortjent til den på daglig basis, sier daglig leder i Cadre, Carl-Fredrik Lehland.Det norske alternativetCadre ble stiftet i 2021 av fem norske gründere med lang bransjeerfaring, som har fått med seg det nordnorske kraftselskapet Nordkraft, som er Norges største operatør av småkraftverk, og den Stavangerbaserte energi-investoren HitecVision, med sine velrenommerte norske partnere som KLP, Sparebank 1 Forsikring og statens klimainvesteringsselskap Nysnø. Cadre har allerede en samlet kraftverksportefølje på 350 GWh, og har ambisjoner om 2 TWh i drift i løpet av få år.Vil skape større grunneierverdierCadre et kraftselskap i vekst og vil gjerne komme i kontakt med fallrettseiere og kraftverkseiere som ønsker å finne en samarbeidspartner til sitt prosjekt.

- Vi skal være en lojal og forutsigbar partner for norske grunneiere som ønsker å forvalte vannkraften på en bærekraftig og trygg måte, sier Lehland.

I dag er småkraftbransjen i Norge fragmentert og sårbar fordi den mangler kapital til å håndtere utfordringer og gripe muligheter. Flere hundre norske grunneiere sitter på store kraftressurser, men har ikke en god partner for å kunne finansiere, planlegge og gjennomføre utbygging av sine ressurser. Cadres mål er å være et svar på utfordringene og å være en attraktiv partner for grunneiere.

Salget er meglet av Krafthuset AS. Wold & Co i Molde har bistått selger som juridiske rådgivere.

Kontaktperson for mer informasjon:

Carl-Fredrik Lehland, Daglig leder Cadre AS, tlf 95 298 298, cf@cadre.no