Cadre kjøper Bekk og Strøm AS

Bekk og Strøm AS, med seks småkraftverk og fire ansatte, blir del av Cadre AS. Disse kraftverkene har en årsproduksjon på 40 GWh, som er nok strøm til 2000 norske husstander.

Bekk og Strøm AS, med syv småkraftverk og fire ansatte, blir del av Cadre AS. Disse kraftverkene har en årsproduksjon på 40 GWh, som er nok strøm til 2000 norske husstander.

- Dette er en viktig avtale, der vi overtar dyktige ansatte og veldrevne, verdiskapende småkraftverk. Fem av de syv kraftverkene er i prisområde sør, og bidrar til at vi blir ytterligere geografisk diversifisert, sier styreleder i Cadre, Liv Monica Stubholt.  

Cadre er en norsk vannkraftsprodusent som eier, driver og utvikler småkraft. Selskapet har hovedkontor i Kristiansand og lokalkontorer flere steder i Norge, tett på småkraftverkene og eierne av fallrettighetene.  

Det er Enso hydro GmbH, et østerriksk investeringsfond og B Capital Partners Sustainable Infrastructure Fund TOR som selger sin norske vannkraftportefølje til Cadre. Cadre har med dette kjøpet samlet en kraftverksportefølje på over 400 GWh, i tillegg til en lang rekke spennende utviklingsprosjekter. Selskapet har ambisjoner om 2 TWh i drift i løpet av få år.  

- Småkraftverk både kan og bør levere dobbelt så mye strøm til norske sluttbrukere og næringsliv som i dag. Det er derfor vi sier at småkraft er en stor del av løsningen på fremtidens energiknapphet. Cadre er stolte over at vi i dag tar ytterligere et nytt skritt for å bidra til den utviklingen, sier daglig leder Carl-Fredrik Lehland.  

Cadres største eiere er det nordnorske kraftkonsernet Nordkraft, som er Norges største operatør av småkraftverk, og den Stavangerbaserte energi-investoren HitecVision, med sine norske partnere KLP, Sparebank 1 Forsikring og statens klimainvesteringsselskap Nysnø.    

Dette er de syv småkraftverkene som er på vei inn i Cadres portefølje:  

Lindåna (NO2)  

Skripelandsfossen (NO2)  

Holdalbekk (NO2)

Kaldåna (NO2)  

Borgåna (NO2)  

Føssa (NO3), minoritetspost

Bentsjord (NO4)